Things to do με το παιδί , Παιδί

10 ξεχωριστές δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο

Φεστιβάλ, παιχνίδι, εργαστήρια, ψυχαγωγία και παιδικές παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024

Αυτό το σαββατοκύριακο περνάμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σε μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και παιδικές παραστάσεις που θα λάβουν χώρα σε όλη την Κύπρο.

miki_mouse.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Μίκυ Μάους στον πλανήτη των χρωμάτων
«Ο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ στον πλανήτη των χρωμάτων», η παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα με συνεχόμενα sold out, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, ο πιο διάσημος και αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων, ο Μίκυ Μάους, ξεπηδά στη σκηνή, από το ατμόπλοιο Willie, την πρώτη του ασπρόμαυρη ταινία! Πρόκειται για διασκευή της πρώτης ταινίας του Mickey Mouse Steamboat Willie 1928. Το πιο ξακουστό ποντίκι του πλανήτη, βγαίνει από την κινηματογραφική του εκδοχή, στο θέατρο και καλείται να αντικρύσει έναν πολύχρωμο πλανήτη, που δεν φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχει, στην ασπρόμαυρη ζωή του. Θα γνωρίσει νέους φίλους, υπέροχα ζωάκια, θα μυρίσει τα λουλούδια, θα προσπαθήσει να μάθει τα χρώματα, με τη βοήθεια των παιδιών και να ζήσει νέες συναρπαστικές εμπειρίες, γεμάτες παιχνίδι, τραγούδι και χορό.
>> Σάββατο 25 Μαΐου (11:00 & 15:00), Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός / Κυριακή 26 Μαΐου (10:30 & 17:30), Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

EDUCATIONAL_GAMES.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000
Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργανώνουν, στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα», διήμερο εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000. Ο εορτασμός θα γίνει στις 25 Μαΐου, 2024 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Από τις 10:00 μέχρι τις 19:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες με επίκεντρο την πλατεία του χωριού:

  • Διαδραστική δραστηριότητα για ανθρωποπούλια
  • Διαδικασία παρασκευής χαλλουμιού
  • Κυνήγι θησαυρού για παιδιά
  • Παιχνίδι προσανατολισμού – Orienteering για ενήλικες και παιδιά 7+ ετών
  • Χειροτεχνίες για παιδιά και ενήλικες
  • Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα τις θαλάσσιες χελώνες, τον γύπα, τις φώκιες και την κλιματική αλλαγή. Για το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού και για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο.

Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 είναι ένα ευρύ ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων. Παράλληλα με την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, το δίκτυο Natura 2000 μας προσφέρει σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, βοηθά στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, μας προστατεύει από φυσικές καταστροφές, συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων, μας προσφέρει καθαρό νερό, προσελκύει επισκέπτες υποστηρίζοντας έτσι την οικονομία των γύρω περιοχών και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Το έργο «Πανδώτειρα» ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ στο έργο συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Πισσούρι, Λεμεσός, 10:00-!9:30.

parkokids.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Φεστιβάλ Παιδιού
Μια τεράστια αγκαλιά με εκπαιδευτικές, διαδραστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιμένει όλα τα παιδιά το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 τις 06.00 μ.μ. στην Πλατεία του Δημαρχείου της Πάφου. Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ διοργανώνεται από την Επαρχιακή Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού. Πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη των Φορέων/Οργανώσεων/Σωματείων: Δήμου Πάφου, Αστυνομίας Κύπρου, Κοινοτικής Αστυνόμευσης, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, Λαογραφικού Ομίλου "Κτήμα", Χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Θ' "Κουπάτειο", Παιδικής Μαγικής Παράστασης-Ταχυδακτυλουργού ILLU-G, Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Τμήματος Ψυχολογίας NUP, Σ.ΚΕ.Ψ.Υ NUP, Ομίλου Ψυχολογίας-Μουσικού Ομίλου-Ψυχολογίας της Μουσικής NUP, The International School of Paphos, Κυπριακής Παιδοβουλής, Παιδοβουλευτών της Πάφου, Paphos Aphrodite Waterpark, Συνδέσμου Ανάπτυξης και Αποδήμων Τσάδας, Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, ΠΑΣΥΔΥ, Π.Ο Ε.Δ, ΣΠΑΒΟ, ΤΟΛΜΗ, Σκακιστικού Ομίλου Πάφου, ΠΟΓΟ, ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ Αδελφότητας Ελληνίδων Πάφου, ΆΤΛΑΝΤΑ, ΚΕΟ, ΓΟΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, πλατεία δημαρχείου Πάφου, 18:00.

kids_B5ksMM8.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δωρεάν θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά στο Παραλίμνι
Ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει σειρά Θεατροπαιδαγωγικών Εργαστηρίων με τη Θεατροπαιδαγωγό Χριστίνα Νικολάου το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 για παιδιά 8 μέχρι 11 ετών. Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Παραδοσιακό Σπίτι Δήμου Παραλιμνίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν. (Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση: https://forms.gle/PS4heA3PtKeuzarv6
Περισσότερα ΕΔΩ

pexels-gustavo-fring-4894770.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Fun Day 2024
H Oμοσπονδία Συνδέσμων Γονέων διοργανώνει Fun Day για τα παιδιά των νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, και όχι μόνο. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, μεταξύ των ωρών 16:00 – 20:00, στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μερικά από τα έσοδα θα διατεθούν σε ένα από τα ιδρύματα για την ενίσχυση της προσφοράς τους. Στην εκδήλωση θα διατίθενται προς πώληση διάφορα γλυκά και εδέσματα, καθώς και σνακς και street food. Παγωτό θα δοθεί δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση! Στο χώρο πέραν των παιχνιδιών του Δημοτικού Κήπου που είναι ήδη ανοιχτά προς το κοινό, θα στηθούν και άλλα παιχνίδια όπως survivor, face painting, μπαλονοκατασκευές κ.ά. για την καλύτερη ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συμμετοχή στα παιχνίδια θα είναι δωρεάν. Η εν λόγω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Δημοτικός Κήπος Λάρνακας, 16:00-20:00.

b_b_anthi.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Δήμος Πάφου γιορτάζει τα Ανθεστήρια
Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, ο Δήμος Πάφου, οργανώνει και φέτος τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2024. Η εκδήλωση, που έχει ταυτιστεί με την πολιτιστική παράδοση της Πάφου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 5.00 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη Πομπή με «Το Άρμα της Άνοιξης » και ομάδα παιδιών που θα συνοδεύονται από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Θα ακολουθήσουν χορογραφίες από την ομάδα της Ερμολίας Πελοπίδα του Προγράμματος ΑΓΟ καθώς και από τις σχολές χορού Studio 6 School of Dance, School of Dance Movement και Flow Dance Studio. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους από οργανωμένες ομάδες καλλιτεχνών ενισχύοντας την εκπαιδευτική εμπειρία για τον θεσμό των Ανθεστήριων, όπως δημιουργία χειροποίητών πεταλούδων, παπαρούνων και ψηφιδωτών λουλουδιών , στολισμός Νεραϊδοσπιτων και άλλες χειροτεχνίες. Την εκδήλωση στηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων& Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, και η Ο μοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου. Οι διοργανωτές καλούν τα σχολεία, σωματεία, οργανωμένα σύνολα και φορείς της πόλης, όπως συμμετέχουν και φέτος στον θεσμό των Ανθεστηρίων.
>> Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 5.00 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων, Πάφος.

children-pet-a-dog-during-a-famil.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Pet & Family Fun Day στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Το Pet and Family Fun Day, o θεσμός που δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια από το Δίκτυο Εθελοντών ΛευκωσιάΖΩ και το Δήμο Λευκωσίας, επανέρχεται στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 από τις 10:30πμ μέχρι τις 6:00μμ. Σκοπός της σειράς δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των ζώων και η ενίσχυση της προσπάθειας των καταφυγίων για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Η Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών ΛευκωσιάΖΩ Λεώνη Ορφανίδου σε δήλωση της αναφέρει ότι οι «…μέσα από το φετινό Pet and Family Fun Day ΛευκωσιάZOYME στέλνοντας μήνυμα σεβασμού και αγάπης για τους τετράποδους φίλους μας». Οι εθελόντριες του ΛευκωσιάΖΩ έχουν οργανώσει δράσεις για όλη την οικογένεια, μια μέρα γεμάτη μουσική, κινηματογράφο, παιδικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, επιδείξεις, υιοθεσίες ζώων και πολλά άλλα. Το Pet and Family Fun Day 2024 ξεκινά στις 10:30 πμ με την προβολή της ταινίας «Λάσσι γύρνα σπίτι» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το πολυαγαπημένο κόλεϊ που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με μια ακόμη υπέροχη και διασκεδαστική ιστορία φιλίας και αφοσίωσης που θα ζεστάνει τις καρδιές μας. Στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας (πίσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων) θα υπάρχουν δραστηριότητες για μικρούς, μεγάλους αλλά και για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Θα περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, βαρκάδα στον κήπο για παιδιά, παιδότοπο, αφήγηση παραμυθιών, φαγητά, ποτά, γιόγκα για μικρούς και μεγάλους, αρένα σκύλων με διαγωνισμούς και επιδείξεις, φουσκωτά παιχνίδια, ταχυδακτυλουργό, photobooth, παρέλαση σκύλων για υιοθεσία, κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και το facebook του Δήμου Λευκωσίας.
>> Κυριακή 26 Μαΐου 2024 από τις 10:30πμ μέχρι τις 6:00μμ, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

gatos1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Γάτος με τις μπότες
Το θέατρο Piccolo, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 11:00. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster
Για πληροφορίες: 94409100

19775.jpg

Όλοι οι...κακοί χωράνε
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός eikona Ζωής παρουσιάζει το παραμυθένιο MUSICAL "Όλοι οι...κακοί χωράνε!" σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου. Η έμπειρη καλλιτεχνική ομάδα των συντελεστών και αγαπημένοι μας ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν...αλλιώς στα αγαπημένα μας παραμύθια.  Ελάτε να γνωρίσουμε την Καλομοίρα, ένα έφηβο κορίτσι που εξερευνώντας τη μεγάλη βιβλιοθήκη του παππού της βρίσκει τον "κακό" της μπελά.  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα.  Η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του λάθους και η αγάπη είναι τα συναισθήματα που θα βιώσουμε όλοι μαζί!  Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές ενέργειες του ΜΚΟ eikona ζωής. www.eikonazois.org
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 12.30
Εισιτήρια από €13
Προπώληση

Untitled_ssq7TEv.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Κι Εγώ;
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας. Η Κατερίνα Λούρα, η σκηνοθέτιδα της παράστασης και ο Αχιλλέας Κουκκίδης, συγγραφέας, κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος μετά από εκατοντάδες συζητήσεις με παιδιά και ενήλικες, αναλύοντας τις έννοιες ασθένεια, απώλεια και πένθος, αποφάσισαν να φέρουν αυτό το ταμπού της καθημερινότητας επί σκηνής. Έχοντας ως κύρια ανάγκη και έγνοια - η έννοια απώλεια - να μην χρωματιστεί με μελανά χρώματα αλλά να αντιμετωπιστεί και να ενδοβληθεί, η δημιουργική ομάδα σκιαγραφεί το θέμα με δραματουργική αισιοδοξία, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, παρόλο που όλα φαίνονται να τελειώνουν, τίποτα μέσα στον άνθρωπο δεν χάνεται παντοτινά. Πώς βρίσκει αυτό το μικρό αγόρι τον χαμένο γονέα μέσα του, πώς η αλήθεια απελευθερώνει και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι παιδαγωγοί την απώλεια στις συζητήσεις τους; Αφού η ζωή είναι μια αλυσίδα απωλειών, αφού ο κόσμος χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο, πώς μαθαίνουμε να χτίζουμε μέσα μας χώρους όπου κατευνάζουμε την απειλή και το τέλος; Πώς συνεχίζουμε τη ζωή μας έχοντας αυτό το δεδομένο ως επίγνωση;
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 10:00. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: www.soldouttickets.com.cy, στα καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close